Costa

Costa

Costa

El Port de Sóller disposa en el seu haver d’una àmplia llista de llocs d’interès. Així, si l’opció és visitar l’entorn del Port, el visitant disposa de diverses opcions al seu abast. En el nucli urbà es pot visitar el barri de Santa Catalina, els molls pesquers, la petita capella de Sant Ramon de Penyafort o l’oratori de Santa Catalina. A les portes d’aquest edifici hi ha la placeta de la Miranda que, com el seu propi nom indica, és un mirador sobre un abrupte penya-segat obert cap al Mediterrani. Una ruta inapel·lable és la pujada al far del Cap Gros de Muleta des d’on s’obtendrà una de les millors vistes de la badia. Tampoc no es pot descartar pujar fins a la Torre Picada, una fortificació militar del segle XVII que es va construir sobre els penya-segats per a complir amb la funció de vigilància i defensa costanera davant les incursions sarraïnes. A la zona dels molls, on l’aire olora a mar, resulta una visita inexcusable observar el treball dels mariners quan treballen en la reparació dels seus ormejos de pesca o quan descarreguen el peix acabat d’arribar a port. Encara avui poden veure’s en aquest petit port pesquer els fusters de ribera (mestres d’aixa) que treballen en la reparació i manteniment de les embarcacions tradicionals de pesca, els llaüts.

Submarinisme

Submarinisme

La costa nord de Mallorca s’ha convertit en una de les principals localitzacions per a la pràctica del submarinisme a l'illa. A Sóller existeix un únic centre de busseig especialitzat on els seus monitors li ensenyaran els secrets més recòndits que s’amaguen en els fons de la Mediterrània. Els seus vaixells, moderns i dissenyats específicament per al busseig, compten amb tots els equipaments de suport per fer-li gaudir de les seves immersions en la més absoluta seguretat: ràdio VHF, telèfon, motor dièsel, oxigen i farmaciola, trapezi de descompressió, escala especial, ampoller, àmplies banyeres i plataforma per equipar-se i saltar a l’aigua còmoda i fàcilment. El centre segueix els estàndards internacionals del busseig recreatiu a nivell de planificació de les immersions, sent el perfil mig de les seves immersions entre els 15 i els 25 metres, sense sobrepassar en cap cas els 40 metres. En la costa nord de Mallorca existeixen més de trenta punts de busseig amb una visibilitat impressionant. En el fons de la mar existeixen cavernes que formen contrallums espectaculars, ideals per als foto-sub. És l’ocasió perfecta per conèixer tota la fauna de la Mediterrània com sargs, brunes, mers, barracudes, coral, salpes, llagostes, nudibranquis, rogers i molts més.

Platges

Platges

El Port de Sóller compta amb dues platges, la d’Es Través i la de Can Repic. Les aigües d’aquestes platges ofereixen la possibilitat de practicar diversos esports nàutics com embarcar-se en una canoa o en petites embarcacions de vela. Les platges de Sóller disposen de tots els serveis. La platja d’Es Través està situada al final del trajecte de la carretera entre Sóller i Port, en el marge dret de la badia. Té una longitud d’uns 800 metres i una amplària de 20, el seu nivell d’ocupació és mig, amb usuaris locals i visitants, coneixedors de la zona, els seus accessos tant amb vehicle com per als vianants són bons i els seus accessos per a minusvàlids excel·lents. Essent una platja natural de grava i de sorra, amb aigües tranquil·les i algunes vegades amb la moderada brisa mediterrània, els seus fons d’angle normal i depenent de la temporada amb fluxos d’aigua de rieres i desembocadures de torrents, existint al costat d’ella espigons, embarcadors, però delimitat amb els seus corresponents balisaments. En relació als serveis per al visitant, cal ressaltar les passarel·les per a minusvàlids, l’existència de telèfons públics, dutxes al costat de la platja, lloguers per a activitats de platja i nàutica, a més de les corresponents banderes de senyalització i una torre de vigia i salvament, que essent el seu risc mitjà fan d’ella una platja molt segura, tot això essent de gestió municipal.

Platges

La Platja d'en Repic està situada en la part esquerra de la carretera del Port i de la mateixa badia, segons s’entra des de Sóller. Aquesta platja, situada davant el passeig per als vianants del mateix nom, amb una longitud d’uns 250 metres i amplària d’uns 20, està situada en la mateixa badia del Port. Té una graduació d’ocupació mitja, essent una platja urbana amb un usuari local i visitant, amb un passeig marítim per als vianants, bons aparcaments i, sobretot, amb magnífics accessos per a discapacitats. El tipus de platja és natural, amb aigües generalment tranquil·les, algunes vegades bufa la brisa mediterrània amb el seu moderat vent, i està composta per sorra i grava. En els seus voltants existeixen alguns espigons per a les embarcacions, estant totalment abalisada. Els serveis de cara al visitant són molt complets, existint passarel·les per a minusvàlids, telèfons públics, dutxes al costat de la platja, lloguers d’embarcacions, zones esportives i nàutiques, i varadors. En qüestió de seguretat per als banyistes s’ha de ressaltar el sistema de banderes de senyalització, les torres de vigilància, que a pesar de ser de risc mitja, és un servei de gestió municipal com la seva neteja diària.