Què fer?

Instal·lacions esportives


Sóller ofereix nombroses oportunitats per practicar qualsevol tipus d’esport. A terra i mar existeixen multitud d’ofertes i modernes instal·lacions esportives perquè visitants i veïnats del municipi desenvolupin les seves inquietuds en aquest àmbit. Des del tennis al submarinisme, passant pel pàdel, el futbol, el bàsquet o la vela, l’oferta esportiva és extensa i es va ampliant a poc a poc. A la llista, podria afegir-s'hi el ciclisme, el volei-platja, el piragüisme o l’esquí nàutic, entre d’altres. A part de les activitats que es poden dur a terme cada dia de l’any, Sóller vol convertir-se en un referent en l’organització de grans esdeveniments esportius, molts d’ells a l’aire lliure.

En instal·lacions esportives el municipi disposa de cinc excel·lents pistes de tennis en el recinte poliesportiu del Puig, al costat de les quals se n’han creat altres quatre per a la pràctica del pàdel. A escassos metres d’aquests equipaments existeix la piscina municipal semiolímpica de 25 metres de longitud que està en funcionament durant els mesos d’estiu pel fet de ser descoberta. El complex municipal d’instal·lacions esportives es completa amb un pavelló poliesportiu. En la seva pista reglamentària poden practicar-s'hi esports com el bàsquet o el volei. Sóller compta amb el camp de futbol municipal de Can Maiol on els equips locals duen a terme els entrenaments i les seves respectives competicions de lliga. En el Port existeix un altre camp de futbol obert a tots.

Els equipaments esportius de Sóller experimentaren un salt qualitatiu quan va entrar en funcionament el nou recinte de Son Angelats. Està equipat amb una pista polivalent per a la pràctica de diversos esports, piscina coberta i climatitzada, gimnàs i sauna. Te capacitat per a uns mil espectadors distribuïts en dues tribunes. Aquestes instal·lacions estan obertes al públic en general i als visitants de Sóller. En definitiva, l’afeccionat o el professional de l’esport pot gaudir de l’activitat al mateix temps que s’envolta en el magnífic paisatge de Sóller.

Esdeveniments esportius

Sóller té en el seu haver una llarga tradició esportiva. Això es reflecteix en els seus nombrosos clubs federats en els quals es poden practicar tot tipus d’esports i competicions. Existeixen clubs de bàsquet (Joventut Mariana), de futbol (C.F. Sóller i C.F. Port de Sóller), d’atletisme, de tennis, pàdel, tir de fona, volei, tir amb arc, dards, petanca, escacs, billar o tennis taula. Tots aquests clubs, degudament federats, organitzen competicions esportives al llarg de l’any, activitats que tenen un paper més que rellevant en els mesos de maig i agost quan Sóller celebra les seves festes.

A l’estiu, a més, existeixen diverses escoles esportives dirigides als més joves. Entre les activitats esportives que formen part del calendari anual cap destacar la Cursa atlètica de Sant Bartomeu (agost), la Pujada al Barranc (agost) o la pujada automobilística al Puig Major que se celebra l'octubre. Sóller és inici i fi d’una de les etapes de la Challenge, la volta ciclista a Mallorca i la badia del Port també és de tant en tant port d’entrada de regates. En definitiva, l’afeccionat o el professional de l’esport pot gaudir de l’activitat al mateix temps que s’envolta en el magnífic paisatge de Sóller.